Artikkelit

Prosessipäivät 2019

Tänä keväänä seitsemättä kertaa järjestettävät Prosessipäivät on kiistatta Suomen palvelu- ja prosessijohtamisen kärkitapahtuma! Olemme mukana tapahtumassa. Tule tutustumaan ständillemme!

Lue koko artikkeli

Vercolle myönnettiin jälleen Suomen Vahvimmat -sertifikaatti

Verco sai vastaanottaa tänäkin vuonna Suomen Vahvimmat -sertifikaatin, jonka saavat vain maan parhaiksi luokitellut yritykset.

Lue koko artikkeli

Viisi vinkkiä palveluintegraatioon

Palveluintegraatioiden käyttöönotto, operointi ja jatkuva kehittäminen on kuuma puheenaihe ja yksi palveluhallinnan vaativimmista haasteista. Markkinoilla on tarjolla monenlaista tekniikkaa ja osaamista, mutta monimutkaisesta asiasta päättäminen ja pelkkä aiheesta keskusteleminen saattaa ahdistaa.

Lue koko artikkeli

Hallitse poikkeamia keskitetysti ja ennustettavasti

Mihin sinä kirjaat työpaikalla tapahtuvat poikkeamat, normaalista poikkeavat tilanteet, joista muidenkin olisi syytä tietää? Kirjoitatko tapahtumasta muistilapun pöydän kulmalle, laitatko esimiehelle tekstarin, vai kirjaatko tiedon taulukko-ohjelmaan muiden poikkeamien viereen?

Lue koko artikkeli

Pulssin merkitys eli miten me käänsimme menetyksen voitoksi?

Yhdenkin työntekijän lähtö on yritykselle monesti suuri menetys. Lähtö aiheuttaa paljon ylimääräistä liikettä ja stressiä jäljelle jäävälle tiimille ja saattaa vaarantaa asiakassuhteita. Jotkut vaikutukset voivat olla myös positiivisia, kuten meillä päätös Pulssin säännöllisempään käyttämiseen ja kehittämiseen.

Lue koko artikkeli

Sormi työntekijän pulssilla luot optimaaliset työskentelyolosuhteet

Yllättävän harva yritys seuraa työntekijöidensä työtyytyväisyyttä. Kerran vuodessa punnerrettuja kehityskeskusteluja en nykyään enää edes laske työtyytyväisyyden mittaamiseksi. Vuosi tai puolikaskin on todella pitkä aikajänne, jonka aikana työntekijän työtyytyväisyys voi laskea dramaattisesti.

Lue koko artikkeli

Tehokas tiimityöskentelijä, joka helpottaa asiakkaidensa työpäivää

Vercon tiimiin elokuun alussa liittynyt Saku Lehti pääsee työssään konsulttina aitiopaikalle ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia. Pitkä kokemus asiakkaiden kanssa työskentelystä ja oma sählyharrastus ovat kehittäneet Lehden joukkuepelitaidot erinomaisiksi. Odotukset sekä uutta työyhteisöä että omia työtehtäviä kohtaan ovat korkealla.

Lue koko artikkeli

Visualisoidun tiedon voima jyllää ja jyrää

Analytiikka tarjoaa tarkkaa tietoa esimerkiksi vasteajoista yrityksesi palvelunhallinnassa. Kun tiedät, mitä yrityksen palvelunhallinnassa tapahtuu, osaat palvella asiakkaitasi heidän toivomallaan tavalla ja kehittää palveluitasi asiakkaiden käyttäytymisen viitoittamaan suuntaan.

Lue koko artikkeli

Asiakaspalaute jatkuvan kehityksen tukena

Pirstaleittain eri kanavista tuotetun palautteen hallinnointi on raskasta. Siksi suosittelemmekin palautteelle yhtä kanavaa, jonka avulla palaute on keskitettyä, ja sen jalostaminen ja hyödyntäminen selkeää.

Lue koko artikkeli

Palaute palvelun kehittäjänä

Taitavasti hyödynnetty palaute kehittää palvelua ja siksi sen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Me vercolaiset testasimme asiakkaidemme tyytyväisyyttä pyytämällä toukokuussa palautetta palvelustamme.

Lue koko artikkeli

Verco Oy:lle Suomen Vahvimmat -sertifikaatti

Verco Oy:lle on jälleen kerran myönnetty Suomen Vahvimmat -sertifikaatti, joka myönnetään ainoastaan parhaille suomalaisille yrityksille.

Lue koko artikkeli

Pääkäyttäjäpalvelu kehittää yrityksesi arvokkaita ja liiketoimintakriittisiä tietojärjestelmiä

Vielä kymmenen vuotta sitten yrityksissä oli vähemmän järjestelmiä huolehdittavana ja enemmän väkeä niistä huolehtimassa. Nyt organisaatiot on viilattu niin virtaviivaisiksi, että juuri kenellekään, edes suurinta vastuuta järjestelmien omistajuudesta kantavilla pääkäyttäjillä, ei ole varamiestä tai taustatiimiä koppaamassa vastuuta tiukan paikan tullen.

Lue koko artikkeli

CMDB – IT-omaisuutesi tietovarasto

Olen ollut 12 vuotta mukana erilaisissa CMDB-projekteissa ja oppinut, että paras tapa kertoa teknisestä kokonaisuudesta on tositapahtuviin perustuva tarina. Kerron tässä yhden.

Lue koko artikkeli

Konsultti johdattaa syvemmälle data-analytiikkaan

Vercossa lokakuussa 2016 työt aloittanut IT-konsultti Aki Riisiö kertoo olevansa rehellinen ja suorapuheinen espoolaiskaveri, jonka jalat pysyvät maassa kovemmassakin tuulessa. Uusi työ innostaa ja haastaa.

Lue koko artikkeli

Kuka valvoo tuottamasi palvelun toimintaa?

Koetko olevasi ajan hermolla, kun asiakkaasi ilmoittaa tarjoamasi palvelun tökkivän? Reklamaatio voi koskea esimerkiksi kapasiteettivajeen takia ruuhkautunutta verkkokauppaa. Millaisen asiakaskokemuksen äärellä ollaan, kun ongelmaa ei löydä palvelun tuottaja, vaan loppuasia

Lue koko artikkeli

Onko laadusta tullut luksusta?

Keinutellaan hetki keinutuolissa ja muistellaan vanhoja hyviä aikoja. Aikoja, jolloin laatu oli kaiken tehdyn työn perusolettamus. Aikoja ennen eri laatuasteita kuvaavien käsitteiden keksimistä, jolloin tuote joko oli hankkimisen arvoinen tai sitä ei valikoimassa edes ollut. Tuntuuko, että puhun kaukaisista ajoista? Toki puhun viime vuosituhannen meiningeistä, mutta en sen kaukaisemman ajan kuin 1980-luvun laadusta. Muistelen kasarilaatua […]

Lue koko artikkeli

Otetaanko teillä raportoinnista jo maksimitehot irti?

Raportointi on päätöksenteon kivijalka. Keskitetty data muuttaa yrityksen käytäntöjä ja lisää toimintojen tehokkuutta. Ennen kuin raportointia voidaan tehostaa, täytyy kuitenkin tunnistaa, millainen data on tärkeää ja mitä raporttien kohderyhmä raporteilla tavoittelee.

Lue koko artikkeli

Tehokas raportointi on yrityksen kristallipallo

Keskustelen asiakkaittemme kanssa usein siitä, tyydyttävätkö järjestelmät heidän käyttötarpeitaan ja saavatko he niistä irti riittävästi tarvitsemaansa tietoa päivittäisen, viikoittaisen tai kuukausittaisen työn kannalta. On ollut ilo huomata, että monessa osoitteessa kaikki toimii hyvin. Osa kuitenkin kokee tiedon keräämisen ja raportoinnin vaikeaksi syystä tai toisesta.

Lue koko artikkeli

Muuntautumiskykyinen integraatio

Palveluiden ulkoistamiseen liittyy usein tarve yhdistää osapuolten erilaisissa työkaluissa ajettavat prosessit. Perinteinen tapa on ollut rakentaa integraatiot ”pitkästä tavarasta”, jolloin on mietittävä arkkitehtuuria, infrastruktuuria, palvelinasioita ja tietoturvakäytäntöjä. Nykyaikainen tapa hankkia palveluintegraatio on ostaa sellainen käyttövalmiina.

Lue koko artikkeli

Innostava integraatioihme

Olen nyt kuukauden verran perehtynyt uuden työmaani konsultteihin, palvelutarjontaan ja työskentelykulttuuriin. Opin uutta joka päivä ja palan halusta kertoa oppimastani myös asiakkaillemme, sillä kerrottavaa todellakin riittää. Otetaan esimerkiksi palveluintegraatiot. Ohjelmistopalveluna toimitettava Service-Flown integraatio on tajunnanräjäyttävä ekosysteemi. On hienoa olla töissä talossa, jossa jopa integraatioasiakkaiden palveleminen ja tyytyväisenä pitäminen on tehty helpoksi.

Lue koko artikkeli