Konsultti johdattaa syvemmälle data-analytiikkaan

Vercossa lokakuussa 2016 työt aloittanut IT-konsultti Aki Riisiö kertoo olevansa rehellinen ja suorapuheinen espoolaiskaveri, jonka jalat pysyvät maassa kovemmassakin tuulessa. Uusi työ innostaa ja haastaa.

”Pidän itseäni itsetutkiskelijana ja pohtijana, mutta henkseleitä en osaa paukutella. Tykkään haasteista ja työnteosta, ja Vercolla tuntuu olevan runsaasti hommia tarjolla. Tämä passaa minulle hyvin”, tuumaa Aki ja kehuu samaan hengenvetoon yrityksen yleisilmapiiriä.

”Sopivan vapaa tunnelma, matala hierarkia ja töitä tehdään koko porukka kimpassa. Kaiken muun ohella myös huumori natsaa kivasti yhteen.”

Työn kautta oppiminen on väylä ammattilaisuuteen

Akin koulutuspolku on mukavan kiemurainen. Mies on jo vuosia sekä opiskellut että edennyt työelämässä. ”Aloitin opintoni TKK:lla kemiantekniikan osastolla. En kuitenkaan kokenut alaa omakseni ja vaihdoin tietotekniikkaan. Saadessani työpaikan Canterista huomasin työssäoppimisen tärkeyden. Lopulta vaihdoin tutkinto-ohjelmani Metropoliaan ja valitsin pääaineeksi tietoverkot. Tämä on mahdollistanut töiden sovittamisen yhteen opintojen kanssa, ja valmistun pian.”

Aki työskenteli ohjelmistotalo Canter Oy:llä kolme vuotta toimien ensin tukihenkilönä, jonka jälkeen siirtyi teknisen asiantuntijan tehtäviin.”Canterilla hankin hyvät pohjatiedot palvelimista, tietokannoista ja SQL:stä. Valvontapalvelut ja niiden raportointi, erilaiset rajapinnat ja niihin liittyvät teknologiat, data ja datan integrointi ja hallitseminen sekä järjestelmät, ohjelmistot ja palvelut ovat kaikki olleet osana sellaista oppimisprosessia, mitä koulunpenkillä tuskin olisin saanut.”

Tulevaisuudessa syvemmälle data-analytiikkaan

Kun perusasiat ovat hallussa, ja asiakkaat ja järjestelmät tulleet tutuksi, siirtyy Aki todennäköisimmin asiakkaalle tekemään projektiluontoista ohjelmointia ja valvontaa.

”Vahvuuteni ovat analytiikassa. Kovinta ydinosaamistani ovat asioiden yhdistäminen, ongelmanratkaisu ja syy-seuraussuhteiden tunnistaminen. Työelämässä tämä näkyy esimerkiksi raportoinnissa sekä kaikenlaisessa data-analytiikassa ja näiden hyödyntämisessä.”

Tuore konsultti kertoo olevansa parhaimmillaan silloin, kun työskentely on mielekästä ja hommia paljon. Pieni paine buustaa eteenpäin. ”Tulevaisuudessa haluan mennä syvemmälle data-analytiikkaan ja erikoistua siihen. Verco tarjoaa tähän loistavat mahdollisuudet.”

Asiakasymmärrystä parantamassa

Vapaalla Aki harrastaa supernörttihommia, liikuntaa ja pelejä. Kimmoisat jalat ovat kompensoineet puuttuvaa pituutta koripallokentillä. Vuosien tauon jälkeen olisi tavoitteena aloittaa pelaaminen taas seurassa. Analytiikka koukuttaa myös vapaa-aikana.

”Kirjoitan tällä hetkellä pientä koodinpätkää, joka vie kaveriporukan WhatsApp-viestit kotona pyörivään tietokantapalvelimeen. Tarkoituksena on huumorimielessä tehdä pientä analysointia viestien sisällöstä, määrästä ja ennen kaikkea laadusta tilastollisin menetelmin. Katsotaan, saadaanko tämän pohjalta järjestettyä myös tulosten julkistamisilta, jossa äänekkäimmät palkitaan.”

Rehellinen ja suoraselkäinen kaveri kertoo oppineensa vuosien varrella paljon myös itsestään: millainen työntekijä hän on, missä ovat vahvuudet ja mitä mies haluaa tulevaisuudelta. ”Koen, että juuri Vercossa pääsen kehittämään vahvuuksiani, parantamaan heikkouksiani ja ennen kaikkea oppimaan paljon uutta.”

Entä miten Verco paranee kauttasi? ”Hiottu ja hyödynnetty data-analytiikka parantaa asiakaskokemusta. Uskon, että asiakasymmärrys ja asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen paranevat työpanokseni ansiosta vielä entisestään.”