Innostava integraatioihme

Olen nyt kuukauden verran perehtynyt uuden työmaani konsultteihin, palvelutarjontaan ja työskentelykulttuuriin. Opin uutta joka päivä ja palan halusta kertoa oppimastani myös asiakkaillemme, sillä kerrottavaa todellakin riittää. Otetaan esimerkiksi palveluintegraatiot. Ohjelmistopalveluna toimitettava Service-Flown integraatio on tajunnanräjäyttävä ekosysteemi. On hienoa olla töissä talossa, jossa jopa integraatioasiakkaiden palveleminen ja tyytyväisenä pitäminen on tehty helpoksi.

Hanat auki!

Kuten kaikissa tietojärjestelmissä myös integraatioissa sen mahdollistava teknologia on käyttäjän kannalta hyvin epäkiinnostavaa ja toisarvoista. Käyttäjälle toimiva integraatio näyttäytyy sujuvana tiedon liikkumisena, reaaliaikaisena ja toimivana palveluna ja eri toimijoiden saumattomana yhteistyönä.

Service-Flown toimittama integraatio on kuin vesi, joka soljuu hanasta tai sähkö, jota säädät katkaisimesta. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia kaivon tai sähköjohtojen kunnosta tai sijainnista, ainoastaan käyttää heille virtaavaa palvelua. Paras asiakaskokemus syntyy, kun loppukäyttäjä ei edes tiedä käyttävänsä integroitua palvelua. Yhteydet vain toimivat ja palvelut sujuvat.

Ratakisko vs. ohjelmistopalvelu

Pienet tikettivirrat hoituvat kevyemmällä sähköposti-integraatiollakin, mutta heti kun integraatio on asiakkaan bisneksen kannalta kriittinen, on Service-Flown ohjelmistopalvelua helppo suositella. Ohjelmistopalvelun ansiosta integraatio on nopeasti käytössä, integraatiokustannusten budjetoiminen on selkeää ja muutokset onnistuvat lennossa.

Muutos on suuri ratakiskointegraatioihin verrattuna, sillä niiden rakentaminen syö kuukausia, pienetkin muutokset rikkovat koko integraation, asiakkaalla itsellä on kova työ integraation ylläpidossa ja uusi palveluntarjoaja tarkoittaa taas uutta koodausrupeamaa. Toki point-to-point -integraatioita tehdään vieläkin ja niille on oma tarpeensa pienempiä tikettimääriä liikutellessa. Tuhdimpaan tikettivirtojen pyörittämiseen tarkoitetussa ohjelmistopalvelussa integraatioiden muokkaus on helppoa, asiakas pääsee integraatiosta jopa kokonaan eroon sormiaan napsauttamalla, kaikilla on näkyvyys tuotettuihin palveluihin ja palvelun ostaja tietää tarkasti, mistä hän maksaa.

Integraatio + portaali = tyytyväinen asiakas

Portaali on loppuasiakkaalle rakennettu palvelunäkymä, jossa on joskus jopa useasta keskenään integroidusta järjestelmästä koostettua tietoa. Portaalin kautta yrityksen työntekijä voi esimerkiksi tilata uuden puhelimen. Järjestelmä kuittaa tilauksen vastaanotetuksi ja tilaaja pystyy seuraamaan tilaustaan reaaliaikaisesti: milloin puhelin on tilattu, onko sellainen jo varastossa, milloin puhelin on noudettavissa tai mikä sen toimitusaika on.

Osa portaalin päivityksistä voi olla automatisoituja, osan tekee palveluntarjoajan työntekijä. Pääasia on, että tieto kulkee eri palveluntarjoajien välillä ilman, että puhelimen tilaajan täytyy perätä tietoa puhelimella tai sähköpostilla. Helppokäyttöinen asiakasportaali yhdistettynä palveluintegraatioon on hyvää asiakaspalvelua, joka onnistuu jopa ilman asiakaspalvelijaa.

Lue Medbitin palveluintegraatiosta »

Tony Pekkala,
kehitysjohtaja

Ota yhteyttä, keskustellaan lisää:

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

#, #, #